چرا باید شیر بنوشیم؟

۲۰ تیر ۱۴۰۲ 35 بازدید بدون دیدگاه

اولین غذایی که هر انسان میخورد شیر است.

شیر را میتوان از منابع مختلفی مانند: گاو، گاومیش، بز، گوسفند و شتر دریافت کرد که در این میان شیر گاو محبوب تر است.

نوشیدن شیر در طول زندگی میتواند به ما در داشتن زندگی سالمتر کمک کند.

فواید شیر برای کودکان و بزرگسالان

  • ساخت و نگهداری از استخوان و دندان
  • جلوگیری از بیماری‌های قلبی
  • کنترل فشار خون در حد نرمال
  • محافظت در برابر برخی از انواع سرطان مانند سرطان روده بزرگ
  • کاهش احتمال ابتلا به دیابت
  • حفظ و بهبود عملکرد سیستم عصبی
  • کمک به رشد
  • بهبود روند هضم
  • تقویت سیستم دفاعی
  • محافظت از بینایی
  • حفظ پوست، مو و غشاهای ظریف
  • جبران کمبود آب بدن
  • تامین انرژی بدن

همه ما می توانیم شیر بنوشیم اما بعضی از افراد نیاز بیشتری به نوشیدن یک لیوان شیر دارند. این افراد شامل: کودکان، سالمندان، مادران باردار و شیرده و افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند. در این افراد شیر به استحکام استخوان ها و جذب ویتامین های ضروری کمک میکند.

آیا همیشه و با هر نوع خوراکی میتوان شیر میل نمود؟

بهتر است از مصرف شیر همراه با این مواد غذایی پرهیز کنید:

۱- نوشیدنی‌ها و مواد غذایی حاوی کافئین مانند چای، قهوه و شکلات باعث کاهش جذب کلسیم می‌شوند. پس شیر را با این غذاها میل نکنید.

۲- میوه‌های سرشار از ویتامین سی مانند مرکبات بر جذب کلسیم از شیر تاثیر منفی دارند. به‌عبارتی اسید موجود در این میوه‌ها مثل پرتقال با پروتئین موجود در شیر مخلوط می‌شود و روی هضم و گوارش شما تاثیر می‌گذارد. حتی ترکیب شیر موز و شیر آناناس هم عوارض دارد.

۳- دارو را با شیر مصرف نکنید. یک ساعت قبل و بعد از نوشیدن شیر از دارو استفاده کنید. کلسیم و منیزیم و دیگر مواد معدنی موجود در شیر با دارو واکنش شیمیایی می‌دهند و یک ماده غیراشباع را تولید می‌کنند که از تاثیر دارو کم می‌کند.

۴- مصرف همزمان شیر با گوشت گاو و گوسفند و ماهی، باعث سنگینی معده، دل‌پیچه و انسداد اندام‌های گوارشی می‌شود و فرد را به یبوست مبتلا می‌کند.

۵- شیر را با تخم‌مرغ میل نکنید. مصرف هم‌زمان تخم‌مرغ با شیر برای قلب و مغز مضر است. به فاصله ۳ ساعت می‌توانید شیر را پس از تخم مرغ یا قبل آن مصرف کنید.

خواص شیر برای قلب و مغز

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که مبتلا به بیماری قلبی هستند، می‌توانند بدون نگرانی شیر مصرف کنند، اما بهتر است شیر کم‌چرب بنوشند. کسانی که به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند، بهتر است از انواع شیر‌های گیاهی استفاده کنند. شیرهایی مثل شیر سویا، شیر جو دوسر و شیر بادام برای بیماران قلبی یا افرادی که قند و چربی خون دارند، انتخاب بهتری است.

شیر منبع ویتامین‌های گروه ب است و برای بهبود عملکرد مغز بسیار مفید است. افرادی‎که شیر می‎خورند بیشتر از سایر افراد در مغزشان آنتی اکسیدان است. این آنتی اکسیدان باعث رفع استرس و اضطراب می‎شود.

همچنین مصرف شیر چرخه‎ی خواب را تنظیم می‎کند و برای افرادی‎که خواب راحتی ندارند، بسیار مناسب است.

کلام پایانی

در ایران سرانه مصرف شیر در در برابر آمار جهانی  ۳۵ درصد کمتر است و تبعات این کمبود مصرف در آینده می تواند باعث بسیاری از بیماریها باشد. میتوانیم با گنجاندن شیر در چرخه غذایی خانواده آینده بهتری را برای خود و فرزندانمان رقم بزنیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x