چرا شناخت علائم خطر بیماری کوید۱۹ ضروری است؟
دکتر مژگان مینوسپهر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از یزد؛ گفت: بیماری کووید ۱۹ طیف وسیعی از بیماری شامل بدون علامت، دارای علائم خفیف، علائم متوسط و علائم شدید و بحرانی را میتواند ایجاد کند.
رئیس گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان یزد افزود: خوشبختانه ۸۰ درصد مبتلایان کرونا علائم خفیف بیماری را دارند. در ۱۵ درصد از بیماران علائم شدید شده و بیماران نیازمند بستری در بیمارستان ها هستند و در ۵ درصد موارد هم شرایط بیمار بحرانی می شود و نیاز به بستری در آی سی یو است.
وی تاکید کرد: ضمن اینکه نباید از بیماری ترسید باید دانست که این بیماری این ویژگی را دارد که سریعاً از یک مرحله وارد مرحله دیگر بیماری شود. بنابر این باید بیماران از خطر بیماری آگاهی داشته باشند و علائم خطر و هشدار دهنده شدت یافتن بیماری کووید ۱۹ را بشناسند.
مینوسپهر ابراز داشت: علائمی نظیر تنگی نفس، درد قفسه سینه، سوزش و احساس سنگینس در قفسه سینه، کاهش فشار خون، اختلال در هوشیاری، کاهش اکسیژن خون، اسهال شدید که موجب کمبود آب و الکترولیت شده، تداوم سرفه ها، بروز سرفه های خلط دار، تشدید یا تداوم تب به مدت بیشتر از ۵ روز از جمله علائم خطر بیماری کووید ۱۹ هستند.
این مقام مسئول ابراز داشت: بنابراین بیماران باید حتماً از این علائم هشدارآگاهی داشته باشند و اگر این علائم را مشاهده کردند سریعاً به بیمارستان و یا یک کلینیک تخصصی جهت دریافت اقدامات تشخیصی و درمانی مراجعه کنند.