واسکولیت عامل سکته مغزی، فشار خون و نارسایی کلیه است
فوق تخصص روماتولوژی با اشاره به درگیر شدن تمام اندامهای بدن در واسکولیتها، سکته مغزی، فشار خون، نارسایی کلیه و ضایعات پوستی را از مهمترین عوارض این بیماریها دانست.
به گزارش نامه نیوز، محمدمهدی امام فوق تخصص روماتولوژی ، واسکولیت را بیماریای عنوان کرد که دارای حدود ۳۰ نوع است و وجه مشخصه همه آنها وجود التهاب در دیواره عروق است.
امام افزود: در این بیماریها رگها مسدود میشوند و با توجه به مسدود شدن این رگها در اندامها و ارگانهای مختلف علایم مختلفی ایجاد میشود به خصوص این علایم در پوست، مفاصل، کلیه، ریه و مغز خود را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که ریه درگیر بیماریهایی از نوع واسکولیت شود علایمی شبیه ذاتالریه ایجاد میکند که همراه با تب، سرفه و خلط است و در موارد شدید ضایعات عروقی ناشی از واسکولیتها به خونریزی گسترده در ریه منجر میشود که با تنگی نفس و خلط خونی خود را نشان میدهد.
امام خاطرنشان کرد: چنانچه عروق مغز درگیر واسکولیتها شوند ممکن است سکته مغزی در فرد ایجاد شود و در صورت درگیری اعصاب محیطی این بیماری خود را به صورت گزگز و مور مور خود را در اندام نشان میدهد.
وی گفت: چنانچه کلیهها درگیر واسکولیتها شوند تورم اندامها، فشار خون و نارسایی کلیه ایجاد میشود.
این فوق تخصص روماتولوژی تأکید کرد: واسکولیتها عمدتاً خود را در ناحیه پوست نشان میدهند و به شکل ضایعات پوستی قرمز رنگ و کمی برجسته خصوصاً در اندام تحتانی ظاهر میشوند.
وی افزود: در موارد شدیدتر زخمهای پوستی و سیاه شدن اندام را به وجود میآورد و در مفاصل نیز میتواند به ایجاد تورم و التهاب مفاصل منجر شده و درد گذرا یا ماندگار در آنها ایجاد کند.
امام گفت: به طور کلی هیچ اندامی از گزند واسکولیتها در امان نیست چرا که در این بیماری عروق ملتهب میشود و عروق در تمام اندامهای بدن وجود دارد.
این فوق تخصص روماتولوژی درباره علت ایجاد این بیماری گفت: علت ایجاد این بیماری دقیقاً مشخص نیست ولی عوامل ژنتیکی در برخی انواع واسکولیتها و عفونتها خصوصاً دستگاه گوارش و سینوس را زمینهساز ایجاد واسکولیتها میدانند.
امام خاطرنشان کرد: گاهی اوقات واسکولیتها را ناشی از مصرف داروهایی خاص میدانند بنابراین ژن، عفونت و دارو میتواند عامل بروز واسکولیت شود.
امام تأکید کرد: واسکولیتها به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم میشوند که در نوع اولیه هیچگونه علت زمینهساز برای به وجود آمدن آن وجود ندارد و در دسته ثانویه بیماریهای مختلف مانند بیماریهای روماتیسمی، عفونتها، تومورها و داروها عامل بروز واسکولیتها میشود.