نارسایی قلبی علل و راه درمان؛ قسمت چهارم
آیا نارسایی قلبی درمان میشود؟
درمان بیماری قلبی به معنی ازبینرفتن بیماری نیست. نارسایی نیز یک بیماری مزمن است و باید در تمام طول زندگی آن را مدیریت کرد. اما میتوان با روشهای علائم آن را بهبود بخشید و عملکرد قلب را بهتر کرد.
در برخی مواقع پزشک میتواند علت ایجاد نارسایی را رفع کند. بهعنوانمثال تعمیر دریچه قلب یکی از راههای درمان نارسایی دریچه قلب است. اما در بیشتر مواقع با مصرف منظم داروها میتوان این عارضه را کنترل کرد.
در درمان بیماری نارسایی مهمترین بخش کنترل کردن فاکتورهای مستعد کننده یا ریسک فاکتورهایی است که منجر به این بیماری میشود. به لحاظ آماری مهمترین ریسک فاکتورهای نارسایی، بیماری فشار خون و بیماری عروق کرونر است. در نتیجه زود پیدا کردن و زود درمان کردن این بیماریها میتواند به جلوگیری از بروز نارسایی قلب کمک کند.
پس از بروز نارسایی درمان آن را میتوان در ۳ بخش تقسیم کرد؛
۱. درمان با رژیم غذایی
بخش اول درمان رعایت کردن رژیم غذایی است. بسیار مهم است در نظر داشته باشیم که رژیم غذایی نارسایی قلب با رژیم غذایی سایر بیماریهای قلب و عروق کمی متفاوت است. در رژیم غذایی این بیماری تاکید بیشتری بر کنترل نمک و تاکید بیشتری بر این است که از غذاهایی که در رستوران تهیه میشود، فست فودها و غذاهایی که روی آنها کار صنعتی انجام میشود و پراسسد فودها، کنسرو، کمپوت و آبمیوهها پرهیز شود و بیشتر به سمت غذاهای سالم به جهت روش تهیه و کم نمک پیش برویم.
۲. درمان با ورزش
فاز دیگر درمان نارسایی که در سالهای اخیر اهمیت آن بیشتر شناخته شده است و بسیار توصیه میشود ورزش است. برخلاف تصوری که بسیاری از گذشته داشتهاند که در بیمار نارسایی قلب نباید هیچ تحرکی صورت بگیرد. اما مثل سایر بیماریهای قلب در این بیماری هم تاکید زیادی بر ورزش داریم و توصیه میکنیم که حتما این بیماران زیر نظر متخصص قلب و متخصص توانبخشی ورزش را شروع کنند.
۳. درمان با دارو
قسمت بعدی که درمان اصلی بیماری نارسایی قلب محسوب میشود، درمان دارویی است. این یک خبر خوب است که ما تقریبا تمام داروهای مفید برای درمان نارسایی را در کشور خودمان داریم. اما نحوه تجویز این داروها هنر بسیار زیادی دارد و نحوهی پیگیری کردن بیماران بعد از اینکه این داروها برای آنها تجویز شد.
پزشک معمولا برای درمان نارسایی قلب از تعدادی دارو استفاده میکند. مهمترین داروها برای کنترل این عارضه عبارتند از:
- مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین: این دسته از داروها فشارخون و فشار روی قلب را کاهش میدهند و جریان خون را بهبود میبخشند. داروی انالاپریل، لیزینوپریل و کاپتوپریل ازایندست هستند.
- مسدودکنندههای گیرنده آنژیوتانسین: پزشک برای افرادی که نتوانند مهارکنندههای دسته اول را تحمل کنند، داروهایی از این گروه را تجویز میکند. در این دسته میتوان به داروهای لوزارتان، والزارتان و کاندسارتان اشاره کرد.
- مسدودکنندههای بتا: این دسته داروها ضربان قلب، فشارخون و علائم نارسایی قلب را کاهش میدهند. با مصرف این داروها شخص میتواند طولانیتر زندگی کند. داروهای کارودیلول، متوپرولول و بیسوپرولول ازایندست داروها هستند.
- دیورتیکها: به این نوع داروها اغلب قرص آب گفته میشود. با مصرف آنها فرد تعداد دفعات بیشتری ادرار میکند. قرص فوروزماید باعث کاهش مایعات در ریهها میشود.
ادامه دارد …