نارسایی قلبی علل و راه درمان؛ قسمت سوم
۲۰ آذر ۱۴۰۲
48 بازدید
بدون دیدگاه
عوارض نارسایی قلب
عوارض این بیماری به عوامل مختلفی مانند شدت بیماری، سن بیمار و سلامت کلی بدن بستگی دارد. خطرات احتمالی معمولا شامل موارد زیر است:
- آسیب یا نارسایی کلیه: این عارضه باعث میشود، خونرسانی به کلیهها کاهش پیدا کرده و در نهایت منجر به نارسایی کلیه شود. گاهی این آسیب شدید بوده و برای درمان باید دیالیز انجام شود.
- مشکلات دریچه قلب: دریچههای قلب جریان خون را در جهت درست نگه میدارند. اگر قلب بزرگ شود یا فشار قلب بالا برود، این دریچهها دچار اختلال میشوند.
- آسیب کبدی: تجمع مایعات در اثر نارسایی باعث میشود به کبد فشار وارد شود. در نتیجه منجر به زخم شده و در عملکرد کبد اختلال ایجاد میکند.
- مشکلات ریتم قلب
- بزرگ شدن قلب
- سکته
- ترومبوآمبولی
- آریتمی مانند فیبریلاسیون دهلیزی
نارسایی قلبی چگونه تشخیص داده می شود؟
برای تشخیص نارسایی قلب ابتدا متخصص سوابق پزشکی شما را بررسی کرده و سؤالاتی از شما میپرسد. عوامل خطری مانند فشارخون بالا، دیابت یا بیماری عروق کرونر برای تشخیص بیماری بسیار مهم هستند. سپس پزشک معاینات فیزیکی را انجام میدهد. تجمع مایع در ریه را میتوان با گوشدادن به ریهها تشخیص داد. همچنین پزشک به صدای قلب گوش میدهد. وریدهای گردن نیز باید معاینه شده و پاها و شکم برای تشخیص تجمع مایع بررسی شوند.
پس از معاینه فیزیکی، پزشک برای بررسی دقیقتر آزمایشات زیر را تجویز میکند.
تشخیص نارسایی قلبی با انواع آزمایش
- آزمایش خون: برای بررسی علائم بیماریهایی که میتوانند روی قلب تاثیر بگذارند، انجام میشود. مانند دیابت و فشارخون
- اشعه ایکس قفسه سینه: با استفاده از تصاویر اشعه ایکس میتوان وضعیت قلب و ریهها را بررسی کرد.
- الکتروکاردیوگرام: در نوار قلب سیگنالهای الکتریکی قلب ثبت میشود. این آزمایش سریع و بدون درد است. تعداد و طول هر ضربان قلب را نشان میدهد.
- اکو قلب: با استفاده از امواج صوتی تصویری از قلب ایجاد میکند. میتوان اندازه و ساختار قلب، جریان خون و دریچههای قلب را با اکو قلب بررسی کرد.
- تست ورزش: این آزمایش عملکرد قلب را در حین فعالیت بررسی میکند. ممکن است از شما خواسته شود، روی تردمیل بدوید یا روی دوچرخه ثابت رکاب بزنید. همچنین گاهی دارویی به بیمار داده میشود که همانند تاثیر ورزش روی قلب عمل میکند.
- سیتیاسکن: برای تهیه تصویر از قلب و قفسه سینه با سیتیاسکن باید روی یک میز دراز کشیده و لوله اشعه ایکس در اطراف بدن حرکت کند. این روش روی کلیهها تاثیر میگذارد؛ بنابراین اگر مشکلات کلیوی دارید، حتما به پزشک اطلاع دهید.
- امآرآی: در این روش با امواج رادیویی تصویری از قلب به دست میآید.
- آنژیوگرافی : در این روش یک لوله نازک (کاتتر) از طریق یک رگ خونی (معمولا رگ کشاله ران) به سمت قلب هدایت میشود. یک رنگ از طریق کاتتر تزریق شده و با اشعه ایکس راحتتر انسداد رگها تشخیص داده میشود.
- بیوپسی میوکارد: گاهی برای بررسی بیماریهای عضله قلب، یک لوله کوچک و قابل انعطاف وارد سیاهرگ گردن یا کشاله ران میشود. پزشک با این ابزار قسمت بسیار کوچکی از عضله قلب را برمیدارد.
ادامه دارد …