غلظت خون

۱۴ مرداد ۱۴۰۲ 37 بازدید بدون دیدگاه

یک فوق تخصص خون گفت: افزایش تعداد گلبول‌های قرمز در واحد حجم را اصطلاحا غلظت خون می‌‌گویند در این حالت تعداد هموگلوبین‌های خون فرد بیمار بیشتر از یک فرد عادی است.

دکتر سید امیر حسین امامی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به علل مختلف بیماری غلظت خون اظهار کرد: در بسیاری از موارد غلظت خون تشخیص داده شده، افزایش غلظت خون به صورت کاذب است به این معنا که میزان هموگلوبین خون مناسب است ولی به دلایلی مانند کم آبی بدن در آزمایش این مقدار بالا نشان داده می‌شود.

وی اظهار داشت: یکی از علل رایج غلظت خون کاذب این است که فرد تمام آزمایش‌های خونی را در یک زمان و با هم انجام می‌دهد و برای انجام آزمایش‌های دیگر مانند چربی خون مجبور است ساعت‌ها ناشتا باشد.

دکتر امامی در مورد تشخیص این بیماری گفت: میزان هموگلوبین خون در زنان باید بین ۱۲ تا ۱۴ گرم در دسی لیتر و در مردان بین ۱۴ تا ۱۶ گرم در دسی لیتر باشد و اگر این عدد در زنان از ۱۶ و در مردان از ۱۸ بالاتر برود، بیماری غلظت خون محسوب می‌شود.

وی درخصوص بالا بودن میزان هموگلوبین در خون مردان نسبت به زنان اظهار داشت: بعد از سن بلوغ، وجود هورمون‌هایی در مردان تحریکاتی در سیستم خونسازی بدن ایجاد می‌کند که موجب می‌شود میزان غلظت خون در مردان دو گرم نسبت به زنان بالاتر رود.

رییس بخش انستیتو کانسر بیمارستان امام در مورد علائم بالینی این بیماری اظهار داشت: از علائم بالینی بیماری غلظت خون می‌توان به برافروختگی پوست صورت، قرمزی چشم‌ها، اختلالات هوشیاری، منگی، سردرد، خواب آلودگی و گزگز دست و پا اشاره کرد.

وی در مورد سن شیوع این بیماری گفت: غلظت خون کاذب در تمام سنین وجود دارد اما غلظت خون اولیه بیشتر در سنین میانسالی و غلظت خون ثانویه در سنین بالا بروز پیدا می‌کند.

این فوق تخصص خون در مورد انواع بیماری غلظت خون گفت: ‌بیماری غلظت خون حقیقی به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود که در بیماری غلظت خون اولیه، تولید گلبول‌های قرمز خون توسط سیستم خونساز بدن به صورت خودکار بالاست. در غلظت خون ثانویه، سیستم خونساز بدن سالم است ولی بیماری‌هایی مانند بیماری‌های مزمن ریوی، کلیوی و قلبی و یا تومورها وجود دارد که می‌توانند موجب بروز غلظت خون بالا شوند.

غذای چرب بر بیماری غلظت خون تاثیری ندارد

رییس بخش انستیتو کانسر بیمارستان امام درخصوص عدم تاثیرگذاری غذاهای چرب بر این بیماری، گفت: این بیماری بر اثر خوردن غذاهای ناسالم، چرب و روغن نباتی مایع و جامد ایجاد نمی‌شود و مصرف میوه‌ها و یا نوشیدن آب انار که در فرهنگ ما برای کاهش غلظت خون توصیه می‌شود بر کاهش هموگلوبین خون تاثیری ندارد.

وی در ادامه تصریح کرد: اغلب افراد ساکن در مکان‌های مرتفع نظیر کوهستان و یا مکان‌هایی که آلودگی هوا زیاد است بیشتر از سایرین دچار بیماری غلظت خون می‌شوند.

این فوق تخصص خون در خصوص تاثیر استرس بر این بیماری اظهار داشت: استرس، کار و فعالیت زیاد بر روی بیماری غلظت خون تاثیری ندارد و تنها عامل بروز غلظت خون کاذب می شوند.

رییس بخش انستیتو کانسر بیمارستان امام درخصوص راه‌های درمان بیماری غلظت خون ، گفت: برای درمان غلظت خون کاذب از مایعات و در غلظت خون اولیه از خونگیری و داروها استفاده می شود و در نهایت در غلظت خون ثانویه باید بیماری های زمینه ای که موجب بروز غلظت خون شده است، برطرف شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x