زنان نسبت به مردان در زمان سالمندی به بیماری های ناتوان کننده بیشتری مبتلا می شوند

اگر چه زنان طول عمر بیشتری نسبت به مردان دارند ولی آنان نسبت به مردان در زمان سالخوردگی به بیماری های ناتوان کننده بیشتری مبتلا می شوند.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت (وب دا)؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در حاشیه سمینار دو روزه طب و بهداشت سالمندان گفت: تفاوت هایی در امر حفظ وظایف عملکردی در بین گروه های مختلف سالخوردگان وجود دارد.

دکتر سید علیرضا مروجی، با اشاره به تاکید بر افزایش اطلاع رسانی و آگاهی درباره شیوه زندگی سالم گفت: اهمیت رژیم غذایی سالم و متعادل، ورزش و فعالیت بدنی مناسب، پرهیز از استعمال دخانیات و مصرف الکل از جمله موضوعات مورد نیاز در این راستا است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، وضعیت سالمندان کشور را متأثر از عوامل اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی دانست و گفت: تحصیلات پایین، فقر، شرایط نامساعد زندگی و بیکاری منجر به کاهش ظرفیت عملکردی در زمان سالخوردگی می شود. وی، با اشاره به اهمیت برخورد صحیح با پدیده سالمندی و تامین نیاز همه جانبه جمعیت روز افزون سالمندان در کشور افزود: سالمندان ذخایر با ارزشی هستند که باید اقدامات لازم برای برخورداری بهینه از خردمندی و کاردانی آنان در خانواده و جامعه به عمل آید.

وی، با تاکید بر توجه به وضعیت سلامت سالمندان و  شیوه صحیح زندگی در سرتاسر عمرشان تصریح کرد: باید زمینه مشارکت سالمندان در فرایند توسعه فراهم شود.

دکتر مروجی گفت: اکثر سالمندان از نظر جسمی تا اواخر دوران زندگی تندرست باقی می مانند و قادرند وظایف روزمره زندگی را انجام دهند و به ایفای نقش فعال در زندگی و جامعه ادامه داده و  ظرفیت عملکردی بالایی را حفظ کنند.

دکتر مروجی، تکریم سالمندان، آموزش جنبه های شخصی شیوه زندگی سالم به سالمند، خدمات توانبخشی و مراقبت های طولانی مدت به سالمندی، خدمات بیمارستانی و تخصصی و مراقبت های در منزل، بهبود کیفیت ارائه خدمات بهداشتی درمانی به سالمندان، انجام پژوهش در جهت شناسایی نیازهای اولویت دار سالمندان در تمام ابعاد و تقویت سازمان های غیر دولتی مرتبط با سالمندان  را از جمله موضوعات قابل توجه در این خصوص عنوان کرد.