دکترصابری نیا درخصوص مدیریت بحران گفت:
وی از پیش بینی، پیشگیری، آمادگی، پاسخ توانبخشی به عنوان چرخه مدیریت حوادث یاد کرد و گفت: هماهنگی لازم برای برخورد با حوادث به کتاب راهنما نیاز دارد در حالی که چندین سال است بحث های مختلف در خصوص حوادث مطرح می شود و آزموده های خود مانند زلزله لار، بم و زرند را عنوان می کنیم اما هیچ کس از این مهم نمی پرسد که یک حادثه مطابق با کارها علمی دنیا، در چه بخشی اشکال داشتیم؟ بر چه اساس اقدام کردیم؟ ارزیابی ما از این اقدام چه بود؟
رییس اورژانس کشور تأکید کرد: فاصله بهداشت و درمان باید از بین برود و لازم است تا معاون بهداشت، معاون درمان، رییس مرکز مدیریت حوادث و کارشناسان EOC همیشه در کنار هم قرار گیرند و از روسای مراکز تقاضا دارم تا پس از خروج از همایش، همواره به این فکر باشید که برای مردم کار کنید و تقاضا دارم تا تفکر سازمانی و جایگاهی نداشته باشید و همانند گذشته درمانی و بهداشتی فکر نکنید و همواره دید سلامت محور داشته باشید.
دکتر صابری نیا با انتقاد از وضعیت گذشته بخش های بهداشت و درمان در حوادث و بلایا گفت: زمانی بهداشت حرکت می کرد و درمان عقب می افتاد و زمانی برعکس این قضیه در برگزاری مانورها نیز همین رویه صادق بود و در نهایت این روند مانند ورزشکار پرورش اندامی بود که فاقد برنامه بود و شکل ناقصی از یک ورزشکار را می توان مشاهده کرد بنابرای مدیریت بحران مانند ورزش پرورش اندام است و ضروری است تا با تعادل به سمت جلو حرکت کند.
رییس اورژانس کشور گفت: در مدیریت بحران نمی توان یک بخش قوی و یک بخش ضعیف داشت بلکه اصل موضوع در مدیریت بحران، همدلی، همبستگی و همفکری است و خوشبختانه در دولت یازدهم، این تفکر در وزارت بهداشت وجود دارد و نمونه اعلای آن، نگاه پیش بینی و پیشگیرانه در موضوع کرونا ویروس حجاج بود.
دکتر صابری نیا ادامه داد: کرونا ویروس یک موضوع بهداشتی است و اگر نگاه گذشته حاکم بود بر طبق آن باید بخش درمان وارد می شد اما با نگاه مدیریت بحران، پیش بینی ما را به آمادگی بهداشت، درمان هدایت می کند و پس از برگزاری مانور باید پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه عملکرد بخش های بهداشت و درمان مناسب بوده است ،افزود: در برخی اوقات دادن اطلاعات خطر به جامعه شرایط خاصی دارد چرا که ممکن است زمانی که به جامعه اعلام خطر می کنید، افراد تعاریف متفاوتی از خطر داشته باشند.
دکتر صابری نیا گفت: زمانی که در وزارت بهداشت مشغول به فعالیت شدم به دکتر اردلان گفتم که لازم است تا EOP سلامت را بنویسیم تا نگاه دانشگاه ها را به سمت همدلی و همفکری هدایت کنیم چرا که هر برخورد و تفکری از سوی وزارت بهداشت به سمت دانشگاه ها باعث تفاوت نگاه آنها به آن رفتار یا برخورد می شود.
رییس اورژانس کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به زحمات زیادی که برای تدوین EOP در وزارت بهداشت گفت: این برنامه به مدت یک سال به صورت دلفی اجرا و در تدوین آن از اساتید بزرگی استفاده شد و مقطع دکتری سلامت در بلایا راه اندازی شد و امیدواریم که فارغ التحصیلان آن به جای اینکه به دنبال کرسی استادی باشند به سمت کرسی های اجرایی بیایند.
وی از EOP تدوین شده در کشور به عنوان اولین کتاب و سند تدوین شده در این زمینه در منطقه خاورمیانه یاد کرد و گفت: در کشور نیز یک برنامه عملیاتی مدون شده کشوری نیز وجود نداشت که درخواست داشته باشد تمامی دانشگاه ها بر اساس آن برنامه، حرکت کنند.
دکتر صابری نیا خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت همچنین در توانمند کردن افرادی که دارای توانمندی خاصی هستند برنامه دارد و امیدواریم که در نهایت بتوانیم نتیجه خوبی بگیریم.
رییس اورژانس کشور گفت: EOP نوشته شده ویرایش اول است و ممکن است اشکالاتی نیز داشته باشد و لازم است تا هر سال و با استفاده از نظر اساتید اصلاح شود چرا که ما اعتقاد داریم در کنار اساتید می توانیم رشد و پیشرفت کنیم.
وی از روسای مراکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی به دلیل اینکه دبیر کارگروه بهداشت و درمان در حوادث غیر مترقبه هستند تقاضا کرد تا توجه ویژه ای به EOP داشته باشند و به عنوان دبیر از کمیته های بهداشت، درمان، آموزش و پدافند درخواست کنند تا بر اساس این EOP یک برنامه عملیاتی کاملا بومی شده برای خود بنویسند و وزارت بهداشت حدود ۴۰ سناریوی کشوری برای استان ها ارسال خواهد شد و انتظار است تا این سناریو ها به سناریوهای بومی تبدیل شود.
دکتر صابری نیا از EOP به عنوان یک نقشه راه یاد کرد و گفت: برنامه عملیاتی هر دانشگاه باید بر اساس EOP تدوین شود و در نهایت بر اساس نقشه خطری که ترسیم می شود حتما باید تعاریف تخصصی وجود داشته باشد و آرزو داریم در کشور برای هر حادثه، یک سناریو وجود داشته باشد.
وی خطاب به روسای مراکز مدیریت حوادث گفت: همیشه در دانشگاه منتقدان شما زیاد هستند و در این زمینه دکتر شریعتی می گوید: من تعجب می کردم که چرا زمانی که قطار حرکت می کند به آن سنگ می زنند و در ایران نیز زمانی که انسان حرکت می کند به آن سنگ می زنند. بنابراین از ناملایماتی ها و کمبودهایی که در دانشگاه دارید خسته و دلسرد نشوید.
دکتر صابری نیا از عدم سواد کافی روسای دانشگاه نسبت به ادبیات مدیریت بحران انتقاد کرد و گفت: ممکن است رییس یک دانشگاه فوق تخصصی جراحی قلب باز باشد اما آشنایی کافی با مدیریت بحران را ندارد بنابراین لازم است تا روسای مراکز مدیریت حوادث، آنها را با مدیریت بحران آشنا کنند.