خواص ویتامین هاوزمان مصرف ان…

۲۰ اسفند ۱۴۰۲ 21 بازدید بدون دیدگاه

خواص امگا ۳
مصرف امگا ۳ اثرات مفیدی بر سلامت انسان دارد و از مهم ترین خواص امگا ۳ می توان به کاهش تری گلیسیرید خون، تنظیم ضربان قلب، کاهش فشار خون، کاهش تجمع پلاکتی و جلوگیری از انعقاد خون، افزایش HDL یا کلسترول خوب، سلامت مغز و سیستم های عصبی به ویژه در افراد مبتلا به MS، کاهش دردهای ناشی از التهاب مفاصل و آرتروز اشاره کرد.از دیگر خواص امگا ۳ این است که باعث افزایش ضریب هوشی نوزادان می شود. برخی علاقه دارند همه انواع امگا را مانند امگا ۳-۶-۹ با هم استفاده کنند تا خواص بیشتری داشته باشد.
هفت نشانه کمبود امگا ۳
ماهی‌های چرب، گردو و روغن بذر کتان جزو منابع غذایی اسید چرب ضروری امگا ۳ هستند. کمبود امگا ۳ در بدن می تواند باعث بروز مشکلاتی مانند خشکی پوست، درد مفاصل، بی‌خوابی یا حتی شکنندگی موها شود.
خشکی پوست
امگا ۳ یکی از رازهای داشتن پوست جوان و زیبا است که در ساختار دیواره سلولی وجود دارد و هرچه میزان امگا ۳ در بدن کمتر از حد طبیعی شود، پوست هم خشک‌تر خواهد شد. امگا-۳ در جذب مواد مغذی به پوست کمک می‌کند و مواد زائد و مضر را از پوست بیرون می‌کشد. پس تامین امگا ۳ مورد نیاز بدن، سلامت و درخشندگی را برای پوست دارد.
ریزش مو
امگا ۳ در فولیکول‌های مو نیز یافت می‌شود و باید گفت که امگا-۳، یکی از مواد مغذی مهم برای حفظ درخشش و شادابی موها است. اسیدهای چرب امگا ۳، موها را به‌خوبی تغذیه می‌کنند، ضخامت موها را افزایش می‌دهند و التهاب پوست سر را هم کم می‌کنند. و کمبود آن منجر به موهای خشک و شکننده و حتی ریزش مو می شود. ناخن‌های شکننده
ظاهر ناخن‌ها به خوبی نشان دهنده سلامت و یا وجود مشکل در بدن هستند . اگر ناخن ها بیش از حد نرم باشد ، پوسته بدهد و یا به‌راحتی بشکند، نشان‌دهنده این است که مشکلی در بدن وجود دارد. یکی از این مشکلات احتمالی، کمبود امگا-۳ است. پس در رژیم غذایی خود منابع غذایی امگا ۳ مانند روغن ماهی و یا مکمل آن را داشته باشید.
بی ‌خوابی
مطالعات نشان داده است که هرچه سطح امگا ۳ در بدن افراد بالاتر باشد، کیفیت خواب هم افزایش پیدا می‌کند. با این‌حال، متخصصان همواره به مردم توصیه می‌کنند که مکمل‌های امگا ۳ را صبح‌ها مصرف کنند، نه شب‌ها. دلیلش هم این است که مصرف مکمل غذایی امگا۳ در ساعات نزدیک به خواب شبانه می‌تواند شما را بیدار نگه دارد.
زمان مصرف قرص امگا ۳
بهترین زمان مصرف قرص امگا ۳ میل کردن همراه با یکی از وعده‌های غذایی است تا به این روش جذب آن به حداکثر برسد. همچنین درصورت مصرف آن با غذاهای چرب، اثربخشی بیشتری خواهد داشت
ویتامین D چیست ؟
ویتامین دی یک ویتامین محلول در چربی است که گاهی به آن ویتامین خورشید نیز می‌گویند. دلیل گذاشتن این نام چیزی نیست جز اینکه ویتامین D در بدن زمانی تولید می‌شود که انسان در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد. کمبود ویتامین دی در بدن را از طریق خوردن برخی مواد غذایی مانند ماهی‌های چرب و همچنین مصرف مکمل‌های غذایی می‌توان جبران کرد. این ویتامین عملکردهای مختلفی در بدن دارد که کمک به رشد و استحکام استخوان‌ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر یکی از مهم‌ترین آنها محسوب می‌شود. ویتامین D دو فرم دارد؛ D2 و D3. ویتامین د۳ در منابع حیوانی و ویتامین د۲ در منابع گیاهی یافت می‌شود.
بهترین زمان مصرف ویتامین دی
ویتامین D را از ۳ طریق می‌توان برای بدن تامین کرد: ۱- نور خورشید ۲- مواد غذایی ۳- مکمل‌های ویتامین D (شامل قرص، کپسول، آمپول و…). در اینجا بهترین زمان دریافت این ویتامین از هر یک از این منابع را به طور جداگانه برای شما شرح خواهیم داد:
بهترین زمان آفتاب گرفتن برای جذب ویتامین دی
بهترین منبع جذب ویتامین D نور خورشید است. پیش از آنکه خودسرانه به فکر استفاده از مکمل‌های غذایی باشیم، بهتر است سعی کنیم از طریق آفتاب این ویتامین را در بدن خود افزایش دهیم و سپس اگر آزمایش خون کمبود ویتامین دی را در بدن تایید کرد، با مشورت پزشک برای خوردن مکمل غذایی اقدام کنیم. متخصصان پوست هرگز حمام آفتاب را به مردم توصیه نمی‌کنند اما با مصرف کرم ضد آفتاب می‌توان ساعاتی را زیر نور آفتاب سپری کرد و به ساخت ویتامین دی در بدن کمک کرد.
می توان با معده خالی ویتامین D مصرف کرد ؟
ویتامین دی از آن دسته ویتامین‌هایی است که اگر بدون غذا نیز خورده شود، جذب آن در بدن صورت می‌گیرد. البته همان طور که گفته شود بهترین زمان مصرف ویتامین D همراه با یک وعده غذایی پرچرب است. اما اگر این ویتامین را با معده خالی نیز میل کنید، مشکلی پیش نخواهد آمد، فقط جذب آن در بدن اندکی کمتر خواهد شد.
فولیک اسید برای چیست؟
بدن انسان جهت تولید و ترمیم DNA، کمک به رشد و تکثیر سلول ها، تولید برخی پروتئین های خاص و کمک به بلوغ گلبول های قرمز خون به فولات نیاز دارد.
همچنین کمبود فولات عواقبی مانند کم خونی، افزایش خطر بیماری های قلبی – عروقی و برخی سرطان ها و همچنین بروز ناهنجاری هایی مانند نقص لوله ی عصبی در جنین مادران بارداری که فولات کافی دریافت نمی کنند را به همراه خواهد داشت
سایر فواید فولیک اسید
فولیک اسید برای مو
ریزش و سفید شدن موها امری رایج بین زنان و مردان است، خصوصا زمانی که افراد پا به سن می گذارند. بسیاری از مکمل ها با ادعای رفع مشکل ریزش و سفید شدن موها وارد بازار شدند که یکی از معروف ترین آنها مکمل فولیک اسید است. یکی از دلایلی که باعث می شود مصرف فولیک سلامت مو را ارتقاء دهد، نقش این ویتامین در رشد و تکثیر سلول هاست. برای مثال نتایج یک مطالعه بر روی ۵۲ خانم و آقا با موی سفید نشان می دهد که این افراد به طور قابل توجهی میزان فولات، ویتامین B12 و بیوتین خون پائین تری نسبت به افراد مشابه که فاقد این اختلال بودند، داشتند. با این وجود مطالعات کمی در مورد نقش فولیک اسید در حفظ سلامت کلی، ریزش و سفید شدن مو ها در دست می باشد، بنابراین نیاز است تا با انجام مطالعات بیشتر و با کیفیت بالاتر اطلاعات دقیق تری در این مورد به دست آید.
فولیک اسید برای کم خونی
کمبود فولات در بدن سبب ایجاد اختلالی به نام آنمی (کم خونی) وابسته به فولات می شود. وجود مقادیر کافی فولات برای تولید گلبول های قرمز جدید لازم و ضروری است. بدن انسان به گلبول های قرمز نیاز دارد تا بتواند اکسیژن را به بافت ها و ارگان های مختلف منتقل کند. کاهش تعداد گلبول های قرمز سبب ایجاد حالتی تحت عنوان آنمی می شود که در این حالت فرد احساس ضعف و خستگی دارد.
فولیک اسید برای پوست
پیشتر اشاره کردیم که دریافت مقادیر کافی فولیک اسید برای رشد و تکثیر سلول ها لازم و ضروریست. واضح است که هرچه نرخ از بین رفتن و بازتولید (Turn over) سلولها بیشتر باشد اهمیت فولیک اسید در آن بافت یا ارگان بیشتر خواهد بود. پوست یکی از بافت هایی است که سلول های آن به سرعت از بین رفته و مجددا تولید می شود ( به اصطلاح Turn over بالایی دارد) بنابراین برای حفظ سلامت و انسجام پوست نیاز داریم تا مقادیر کافی فولات در طول روز مصرف کنیم. فولیک اسید همچنین سبب تحریک تولید پروتئین کلاژن نیز می شود، کلاژن مهم ترین پروتئین پوست محسوب می شود و از پیری پوست جلوگیری می کند.
فولیک اسید برای پریودی و دوران قاعدگی
محققان نشان دادند که دریافت فولیک اسید با طول مدت چرخه ی قاعدگی در خانم ها مرتبط است. افزایش دریافت فولیک اسید سبب پایدار شدن طول مدت قاعدگی در خانم ها می شود. گزارش ها همچنین نشان می دهند خانم های با دریافت های بالاتر فولیک اسید چرخه های قاعدگی بلند مدت تری را تجربه می کنند. چرخه های قاعدگی کوتاه مدت خطر اختلالاتی همچون اندومتریوزیس را افزایش می دهد.
فولیک اسید برای کودکان
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد دریافت مقادیر کافی فولیک اسید جهت تولید و ترمیم DNA و همچنین رشد و تکثیر سلول ها بسیار حائز اهمیت است. پر واضح است که کودکان در سن رشد می بایست دریافت کافی از این ویتامین داشته باشند تا رشد و تکثیر سلولهایشان با اختلال مواجه نشود. کمبود فولات با اختلالاتی همچون کم خونی، به تعویق افتادن رشد، اسهال، نوروپاتی محیطی، آشفتگی ذهنی و افسردگی همراه خواهد بود. همچنین نوزادان مادران بارداری که در زمان بارداری به میزان کافی فولیک اسید دریافت نکرده اند، خطر بالاتری برای مواجهه با اختلال نقص لوله ی عصبی خواهند داشت.

چه ساعتی از روز قرص اسید فولیک بخوریم
مکمل اسید فولیک را می توان در هر زمانی از شبانه روز، قبل یا بعد از غذا با مقدار کافی آب مصرف کرد.
اگر هر روز اسید فولیک مصرف می کنید بهتر است آن را در یک ساعت مشخص و ثابت استفاده کنید.

قرص فولیک اسید را صبح بخوریم یا شب؟
اگر فولیک اسید را جهت اهداف درمانی و طبق توصیه ی پزشک مصرف می کنید بهتر است از دستور پزشک در مورد زمان مصرف مکمل پیروی کنید، اما در صورتیکه جهت حفظ سلامت عمومی بدن از این مکمل استفاده می کنید بهتر است فولیک اسید را در اوایل روز مصرف کنید تا در طول روز زمان کافی جهت هضم، جذب و متابولیسم آن داشته باشید.

دوره مصرف قرص زینک پلاس چقدر باید باشد
در مورد دوره مصرف زینک باید بگوییم که به دلیل اینکه این ماده معدنی در بدن ذخیره نمی‌شود. پس مصرف روزانه آن لازم و در مواردی ضروری است. روند مصرف روزانه برای افرادی که تغذیه نامناسب دارند و از مواد غذایی حاوی زینک، کم استفاده می‌کنند بیشتر است.
در حالت کلی افراد برای رفع کمبود زینک در بدن باید یک دوره ۲ تا ۳ ماه را مصرف کنند. بعد از این دوره باید آزمایش خون بدهند و میزان زینک خود را بسنجند. در صورت رفع کمبودهای بدن، می‌توانند زینک مورد نیاز بدن خود را از مواد غذایی تامین کنند
بهترین زمان مصرف زینک پلاس برای چاقی بدن و صورت کی است؟
همان‌طور که گفته شد مصرف مکمل غذایی زینک پلاس در افزایش اشتها موثر است. برای بهبود اثر این قرص افرادی که قصد اضافه کردن وزن دارند باید زینک را بعد از وعده ناهار یا صبحانه مصرف شود. در این حالت روند جذب روی بهتر خواهد بود و باعث افزایش اشتها می‌شود.
فقط توجه داشته باشید که بعد از خوردن زینک از مصرف لبنیات تا ۲ ساعت خودداری کنید. زیرا کلسیم موجود در لبنیات مانع جذب زینک در بدن خواهد شد.
نقش ویتامین B1
• برای افراد عصبی، نگران و مضطرب بسیار مفید است.
• توانایی مغز را زیاد می‌کند.
• به رفع سو هاضمه کمک می‌کند.
• برای عملکرد صحیح قلب بسیار مفید است.
• متابولیسم انرژی، انتقال عصبی، سنتز کلاژن و سایر پروتئین‌ها.
منابع خوب ویتامین B۱ از برنج قهوه‌ای، تخمه آفتاب گردان، نخود، جو، لوبیا، نان‌های سبوس دار، مغزها، لبنیات و گوشت قرمز و مخمر.
ویتامین B۱ طی فرایند پختن، دما و گرمای زیاد، اضافه کردن نگه دارنده‌ها و خشک کردن از بین می‌رود.
علائم کمبود ویتامین B۱ عبارتند از احساس خستگی و کم اشتهایی، یبوست، عصبی بودن، سو هاضمه، سردرد، گیجی، کمبود وزن، ضربان قلب و زود رنجی.
اگر کمبود ادامه داشته باشد گرفتگی ماهیچه ساق پا، درد و سنگینی در ساق پا، گرمی پا، خواب رفتن و بی‌حس شدن انگشتان دست و پا احساس می‌شود. در صورتی که در این مرحله متوجه کمبود این ویتامین نشویم، فرد دچار بیماری بری بری و همچنین سندرم ورنیکه کورساکف می‌شود و اگر در این مرحله فرد بیمار درمان نشود، می‌میرد.
علل کمبود: سالمندی، چای پررنگ، قهوه، تمرین‌های سخت، تب، استرس، سوختگی، هیپرتیروئیدیسم، کمبود فولات، دوران رشد.
علائم هشدار دهنده بری بری: کمبود اشتها، گیجی، درست راه نرفتن، بیماری قلبی و آدم.
علائم هشدار دهنده سندرم: دوبینی، کمبود حافظه و رفتارهای غیرعادی.
«سیر» و «پیاز» حاوی ماده‌ای به نام «آلانین می‌باشند که موجب جذب این ویتامین در بدن می‌گردد. برخلاف آنها سوسیس و کالباس دارای سولفور دی‌اکسید می‌باشند که از جذب ویتامین B۱ در بدن جلوگیری می‌کند.
ویتامین B2
ویتامین B۲، برای عملکرد صحیح غده تیروئید و سوخت و ساز بدن دارای اهمیت فوق‌العاده زیادی می‌باشد. منابع غذایی دارای این ویتامین عبارتند از: شیر، جگر و قلوه، بادام، پنیر، زردهٔ تخم مرغ، گندم، سبزیجات برگ سبز و غلات و سبزی شاهی …
ویتامین B3
مقاله اصلی: ویتامین ب۳
ویتامین B۳ نیز همانند ویتامین B۲، برای تولید هورمون تیروئید لازم می‌باشد. این ویتامین همچنین قسمتی از فاکتور تحمل گلوکز می‌باشد و هرگاه که قند خون بالا رود، آزاد می‌شود. منابع غذایی این ویتامین عبارت است از: سبوس گندم، جگر، تن، بوقلمون، مرغ، گوشت، تخم مرغ، ماهی سالمون (آزاد)، جو، پنیر، میوه خشک و برنج قهوه‌ای و مخمرآبجو یافت می‌شود.
[ویتامین B4
ویتامین ب ۴ یا کولین یا کُلین کولین جزئی از ویتامین‌های گروه ب (ویتامین ب۴) است. کولین برای سوخت‌وساز چربی لازم است و برای سوزاندن چربی در بدن مصرف می‌شود. این ماده بسیار مهم است.
ویتامین B5
ویتامین B۵ انرژی بدن را زیاد می‌کند، توانایی بدن را برای سوزاندن چربی ذخیره شده افزایش می‌دهد و تحمل رژیم لاغری را برای شما قابل قبول تر می‌کند.
هر گونه کمبود این ویتامین به مقدار چربی مصرف شده بستگی دارد. این ویتامین، در تولید انرژی و عملکرد صحیح غده فوق کلیه (آدرنال) نقش دارد. منابع این ویتامین عبارت است از: جگر و قلوه، گوشت، مرغ، آجیل، سبوس گندم، تخم مرغ، جو، لوبیا، نان گندم و سبزیجات برگ سبز.
ویتامین B6
ویتامین B۶، به کمک عنصر معدنی روی، بر روی هضم مواد غذایی اثر می‌گذارد. همچنین در ساخت هورمونهای تیروئیدی و سوخت و ساز بدن نقش دارد. منابع غذایی آن عبارتند از: سبوس گندم، جو، ساردین، مرغ، گوشت، برنج قهوه‌ای، کلم، میوه خشک و تخم مرغ
ویتامین B8
اینوزیتول، گاهی به عنوان ویتامین b8 نیز شناخته می‌شود، به‌طور طبیعی در غذاهایی مانند میوه‌ها، لوبیا، غلات و آجیل وجود دارد (منبع. بدن شما همچنین می‌تواند از کربوهیدرات‌هایی که می‌خورید اینوزیتول تولید کند. اینوزیتول اگرچه اغلب به عنوان ویتامین B8 شناخته می‌شود، اما اصلاً یک ویتامین نیست بلکه نوعی قند با چندین عملکرد مهم است. اینوزیتول به عنوان یک جزء اصلی غشای سلولی نقش ساختاری در بدن شما ایفا می‌کند. همچنین بر عملکرد انسولین، هورمونی که برای کنترل قند خون ضروری است، تأثیر می‌گذارد. علاوه بر این، پیام رسان‌های شیمیایی در مغز شما هم مانند سروتونین و دوپامین تأثیر می‌گذارد
ویتامین B9
ویتامین B۹ یا اسید فولیک، برای زنان مفید است. در تکامل لوله عصبی و حفظ سلامت نخاع جنین در طی بارداری نقش مؤثری دارد. غذاهایی که شامل میزان چشمگیری از اسید فولیک هستند شامل؛ جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم بلبلی، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، گندم، کدو تنبل (کدو حلوایی)، مارچوبه، پرتقال و آجیل
ویتامین B12
ویتامین B۱۲، از اعصاب و سلول‌های خونی محافظت می‌کند. اگر سن شما بالای ۵۰ سال است، بدنتان به مقدار بیشتری از این ویتامین احتیاج دارد. کمبود این ویتامین موجب کم خونی، تخریب اعصاب و کمبود حافظه می‌گردد. منابع غذایی آن عبارتند از:جگر گوساله، ماهی آزاد، فیله گوساله، تخم‌مرغ شیر سویا

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x