تجهیزات پزشکی
از آنجایی که هدف ما جلب رضایت مشتری و همچنین مشاوره و راهنمایی بیماران است در این بخش مطالبی را جهت آگاهی دادن به شما در ارتباط با نحوه استفاده از وسایل و تجهیزات پزشکی قرار داده ایم.
دستگاه فتوتراپی:
مزایای استفاده از این دستگاه عبارتند از:
- کاهش زمان درمان نوزاد شما
- کاهش هزینه درمان
- جلوگیری از جدا شدن اتاق مادر و نوزاد
- کاملا قابل حمل وسبک
- جلوگیری از اتلاف وقت و اجتناب والدین به استفاده از لامپهای فلورسنت معمولی که علاوه بر عدم کارایی ، احتمال شکستن آنها وآسیب به نوزاد
- خطر گرمازدگی نیز وجود دارد
نحوه استفاده از دستگاه فتوتراپی:
- در تمام مدتی که دستگاه روشن است چشم نوزاد باید بسته باشد چون اشعه ساطع شده از لامپ ها برای بینایی نوزاد صدمات جبران ناپذیری به همراه دارد.
- هر دوساعت یک بار نوزاد را پشت و رو کنید.
- هر ۲۴ ساعت یکبار بیلی روبین خون نوزاد آزمایش شود.
- تغذیه با شیرمادر در تمام مدت فتوتراپی ادامه داشته باشد
- در هنگام فتوتراپی نوزاد کاملا برهنه باشد و فقط پوشک و لاستیکی به مقدار حداقل داشته باشد.
- در صورت بروز هرگونه حالت غیرطبیعی برای نوزاد با پزشک معالج تماس بگیرید.
دستگاه اکسیژن ساز:
دستگاه اکسیژن ساز را بیماران حاد ریوی، پونومی، آسمی، قلبی و حتیورزشکاران برای بالا بردنکیفیت فعالیت خود و افراد سالم جهت نشاط و رفع خستگی روزانه استفاده کنند.
دستگاه اکسیژن ساز به روش جذب مولکولی اکسیژن خالص را از هوای ورودی جدا کرده و پس از مرطوب نمودن آن توسط یک سوند در اختیار بیمار قرار می دهد. مزایای استفاده از
دستگاه اکسیژن ساز نسبت به روش سنتی شامل موارد ذیل می باشد:
- اطمینان از خلوص اکسیژن در دستگاه اکسیژن ساز
- تولید اکسیژن مرطوب و خشک ( با قطع سیستم مانو متر)
- تولید اکسیژن به صورت مداوم
- تولید اکسیژن بهداشتی و بدون بو به روش فیلترینگ ضد باکتری در دستگاه اکسیژن ساز
- کسر هزینه های خرید کپسول ، مانومتر ، نگهداری ، تعمیرات ، حمل و نقل ، شارژ کپسول
- جلوگیری از بروز احتمالی خطر انفجار در کپسولها
- احساس آرامش روحی و روانی بیماران و قابلیت حمل آسان دستگاه اکسیژن ساز
نحوه روشن کردن و استفاده از دستگاه
- ابتدا سیم برق را به پریز برق شهری وصل نمایید.حتما از محافظ برق جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به دستگاه به دلیل نوسانات برقی استفاده شود.
- کلید خاموش/روشن (ON/OFF) را در حالت روشن قرار دهید تا دستگاه روشن شود. برای مدت پنج ثانیه صدای بوقی شنیده می شود که نشان دهنده سلامت دستگاه می باشد.
- میزان خروجی اکسیژن را با توجه به تجویز پزشک به وسیله فلومتر دستگاه تنظیم نمایید، اکنون دستگاه آماده کار می باشد.
- در صورتی که پزشک معالج شما استفاده از مرطوب کننده را تجویز ننماید، می توانید سوند تنفسی را به صورت مستقیم به مولد اکسیژن وصل نمایید. در صورتی که استفاده از مرطوب کننده تجویز شده باشد باید ابتدا مخزن آب مرطوب کننده را از آب مقطر پر کنید، میزان آب باید بین دو شاخص مشخص شده قرار گیرد.سپس مرطوب کننده را در قسمت جلوی دستگاه توسط پیچی که در ناحیه خروج اکسیژن قرار دارد به مولد اکسیژن وصل نمایید و سوند تنفسی را به مرطوب کننده متصل نمایید.
- برای خاموش کردن دستگاه کلید خاموش/روشن را در وضعیت خاموش قرار دهید.
کپسول اکسیژن:
در قسمت بالای کپسول اکسیژن وسیله ای به نام گیج متصل است که میزان اکسیژن توسط آن تنظیم و هدایت می شود، ظرفی زیر گیج محتوی آب مقطریا آب جوشیده سرد شده است و تا خط علامت گذاری شده باید در آن آب ریخته شود این آب باعث مرطوب شدن اکسیژن می شود و از آسیب به مخاط بینی و دهان بیمار جلوگیری می کند.
بیمار از طریق (کانولا)لولهای که دو اتصال کوچک برای گذاشتن در سوراخهای بینی دارد و سفیدو یا سبز است و یا (ماسک) که بر روی دهان و بینی قرار میگیرد اکسیژن را دریافت می کند.
تشک مواج :
تشک مواج وسیله ایست برای جلوگیری از زخم بستر. اجزای تشک مواج از یک عدد موتور کمپرس هوا و یک عدد تشک موجدار باد شونده تشکیل میشود. کاربرد این تشک در بیمارانی که بستری هستند و از تحرک کمی برخوردارند بسیار مفید است.
تشک مواج به وسیله دو کانال مجزا فشار وزن بیمار بر روی بستر را در نقاط مختلف بدن جا به جا می کند و بدینوسیله از ثابت ماندن تمام فشار وزن بیمار در یک نقطه خاص جلوگیری می کند. تشک های مواج در مدل هایی به اصطلاح تخم مرغی و سلولی و سنسوری موجود است. مدل های تخم مرغی برای بیمارانی تا وزن ۹۰کیلوگرم و به مدت بستری حداکثر یکسال مفید است و مدل های سلولی برای بیمارانی تا وزن ۱۲۰ کیلوگرم و به مدت بستری حداکثر ۴ سال و مدل های سنسوری برای بیمارانی که چندین سال متوالی بستری هستند کاربرد دارد.
- طول ۲۰۰ سانتیمتر
- عرض ۹۰ سانتیمتر
- ارتفاع ۷ سانتیمتر
- مناسب برای مصرف خانگی
- تشک مواج مناسب برای جلوگیری از بروز زخم بستر
- دارای ۱۳۰ سلول کوچک هوا از جنس PVC
- تشک مواج با دکمه قابل تنظیم فشار هوا بروی پمپ
- تحمل وزن تا ۹۰ کیلوگرم
- مقاوم در برابر سرما تا ۱۰- درجه سانتیگراد
- تولید ۴ تا ۶ لیتر هوا در دقیقه
- دارای موتور پر قدرت و کم سر و صدا
- دارای فیوز اطمینان در هنگام نوسان برق
- تشک مواج دارای ۴ عدد ضربه گیر لرزش موتور
- دارای فیوز یدکی
- دارای بسته مخصوص تعمیرات
ساکشن
یک دستگاه مکنده با طرز کار جاروبرقی که با ایجاد خلاء ، ترشحات داخل ریه را که به دلیل وجود یک جسم خارجی ( لوله ی تراکستومی) در نای بسیار بیشتر از حد معمول می شود بیرون
می کشد. بر اساس تجربه بسته به سایز لوله که معمولا ۷ یا ۸ هست بهترین و مناسب ترین سوند برای ساکشن ، سوند سفید یا همان سوند شماره ی ۱۲ هست. رده بندی سوند ساکشن
یا همان سوند نلاتون : آبی یا ۸ – مشکی یا ۱۰ – سفید یا ۱۲ – سبز یا ۱۴ – نارنجی یا ۱۶- سوند آبی که مخصوص نوزادان است.
سوند مشکی قدرت مکش پایین دارد و جدار لوله را به خوبی از ترشحات پاک نمی کند و امکان ایجاد توده های سفت شده ی ترشح ( کلوت ) را افزایش می دهد.که این بسیار خطرناک است و این کلوت ها ممکن است باعث بسته شدن راه هوای بیمار شوند.سوند سبز و نارنجی هم که بیش از حد مکش ایجاد می کنند و اغلب باعث خونریزی شده و ممکن است به نای آسیب برسانند. در نتیجه سوند سفید از همه مناسب تر است.
روش صحیح ساکشن کردن هم به این صورت است که :هنگام وارد کردن سوند در لوله ی تراکستومی باید با تا کردن انتهای سوند جلوی مکش را بگیرید.بعد از این که سوند وارد نای شد ، تای ان را باز کرده و اجازه ی مکش را به دستگاه بدهید.
برای این منظور زائده ای به نام رابط سوند یا سه راهی سوند هم وجود دارد که می توانید از داروخانه ها و یا مغازه های کالای طب تهیه کنید. همیشه قبل از ساکشن کمی سرم شستشو یا همان نرمال سالین غیر قابل تزریق را در نای بیمار بریزید.با ریختن سرم و مرطوب شدن جدار لوله و رقیق شدن ترشحات ، ساکشن کردن هم راحت تر می شود و هم احتمال اسیب رساندن به نای و خونریزی یا ایجاد رگه های خونی ( تروماتیزه شدن ) کاهش می یابد. برای این منظور می توانید یک سرم شستشو تهیه کنید و با یک سرنگ ۱۰ سی سی از داخل سرم ، مایع را بکشید و در هر بار ساکشن یک یا دو سی سی از سرم را داخل نای بیمار بریزید.
برای جلوگیری از ایجاد عفونت در ریه هر روز سوند ساکشن را عوض کنید و حتما هنگام ساکشن کردن سوند را در سرم شستشو ، شستشو دهید.
در مورد ساکشن کردنِ اصولی داخل تراشه، یک اصل مهم همان تا زدنِ سرِ سوند نلاتون هست و مورد دوم که باعث میشه مکش با سهولت بیشتر و مؤثرتری انجام بگیرد، این هست که بعد از رها کردن تای نلاتون، موقع خارج کردنِ سوند، سوند را لای انگشتان پیچاند. یعنی یک حرکتِ رفت و برگشتی با انگشتان روی سوند انجام داد. عین اینکه داری پیچی را با پیچگوشتی باز و بسته میکنی. یا شیر گاز را میبندی و باز میکنی…یک نوع حرکت نیم دایرهای. اینطوری بعلت مکش زیاد ، سوند مخاط تراشه را زخم نمیکند و چون حرکت دایرهواری هست، میتواند ترشحات بیشتری را بکشد. از زبان پرستاری با تجربه: هنگام ساکشن کردن بعد از این که سوند را وارد لوله کردید و تای سوند را باز کردید برای تخلیه ی بهتر و کاملتر ترشحات و همین طور جلوگیری از آسیب رساندن به نای بهتر است سوند را در بین دو انگشت بچرخانید.یعنی ساکشن را با چرخاندن سوند در لوله انجام دهید.بعضی به جای چرخاندن سوند ، آن را بالا و پایین می برند که تجربه ی شخصی من این است که این کار بیشتر به نای آسیب می رساند.پس فقط سوند را بچرخانید.
تخت بیمارستانی:
تخت بیمارستانی (Hospital bed) عبارت است از تختی که برای استراحت بیمار در طول ۲۴ ساعت بستری بیمار فراهم آید.
انواع تخت بیمارستانی تخت بستری سه شکن و یک شکن ، تخت معاینه بیمار، تخت بستری بیمار، تخت بستری اطفال، تخت سی پی آر، تخت زایمان، تخت جراحی، تخت ارتوپدی، تخت CCUو ICU، تخت الکتریکی و غیره.از میان انواع تختهای بیمارستانی تخت زایمان، جراحی، الکتریکی، ارتوپدی، جنرال، ICU و CCUتوضیح بیشتری داده میشود.
در صورت نیاز به تخت های یک شکن و دو شکن بیمارستانی می توانید با مرکز سالار سلامت ایساتیس ۳۱۱۵ تماس بگیرید و ضمن ارائه کارت شناسایی معتبر از خدمات این شرکت بهره مند شوید.
تشک مواج:
تشک مواج یا همان تشک بیمار و یا بیمارستانی جهت جلوگیری از بروز زخم بستر کاربرد دارد و از جنس پی وی سی می باشد.اجزای تشک مواج از یک عدد موتور کمپرس هوا و یک عدد تشک موجدار باد شونده تشکیل میشود. کاربرد این تشک در بیمارانی که بستری هستند و از تحرک کمی برخوردارند بسیار مفید است. تشک مواج به وسیله دو کانال مجزا فشار وزن بیمار بر روی بستر را در نقاط مختلف بدن جا به جا می کند و بدینوسیله از ثابت ماندن تمام فشار وزن بیمار در یک نقطه خاص جلوگیری می کند. نام دیگر این تشک تشک ضد زخم بستر می باشد.
ویلچر :
معمولا”موقعی که می خواهید یک ویلچر انتخاب کنید،گزینه های زیادی درپیش رودارید.بطورکلی ویلچرمناسب از اهمیت زیادی برخورداراست، به دلیل این که این وسیله می تواندبه شما کمک کندتابسیاری ازفعالیتهای موردنظرتان راانجام دهید.صندلی ومحل نشستن شمالازم است که همیشه متناسب با بدن ، توانائی و شیوه زندگی شماباشد.
در صورت نیاز به ویلچر جهت انتقال بیماران و سالمندان خود می توانید با مرکز سالار سلامت با تفلن چهاررقمی ۳۱۱۵ تماس گرفته و با ارئه کارت شماسایی معتبر از خدمات این مرکز بهره مند گردید .